Uusittu korona-ohje!

26.04.2021

Aihe: Asumispalveluyksiköiden ohjeita on uudistettu: uusien asukkaiden seulontoja ei sittenkään tarvita ja vierailut asumispalveluyksiköissä sallitaan vapaasti, ellei asukas ole itse karanteenissa tai eristyksessä

THL päivitti pitkäaikaishoidon ohjettaan viime viikon lopulla. Valitettavasti ehdimme juuri ennen sitä julkaista ohjeen uusien asukkaiden koronaseulonnoista. Perumme siis viime viikolla antamamme ohjeen koskien uusien asukkaiden seulontoja, koska THL ohjeistaa uusien asukkaiden kohdalla vain tarkkailemaan mahdollisia COVID-19- infektion oireita. THL ei suosittele enää edes omaehtoista karanteenia uusille asukkaille. Vain niiden asukkaiden liikkumista voidaan rajoittaa, jotka on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin tai eristykseen.

THL päivitti myös asumispalveluyksiköiden vierailuja koskevat ohjeet. Vierailuja ei saa rajoittaa muilta kuin karanteenissa tai eristyksessä olevilta asukkailta. Vaikka yksikön asukkaalla olisi todettu COVID-19-infektio, ei vierailuja saa kieltää muilta, oireettomilta asukkailta. Laitosepidemian aikana voi kuitenkin suositella läheisille vierailujen välttämistä.

Päivitetyt ohjeet Tays.fi sivustolla: https://www.tays.fi/fi-FI/Ohjeet/Infektioiden_torjunta/Mikrobikohtaiset_ohjeet/COVID19__Varotoimet_ja_suojainte_nkaytto(110014)#6 (kohdat 5. ja 6.)