Influenssarokotukset

05.10.2016

Influenssarokotukset ovat tulleet.  

Tampereen kaupungin ulkopuolisten yksiköiden rokotteet voi tilata Tartuntatautien valvonnasta ( numerosta  040-806 2702) , josta ne myös noudetaan.

Oman tuotannon väki tilaa apteekista.

Maksuttoman influenssarokotuksen saavat ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä:

  • sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
  • raskaana olevat naiset
  • kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • kaikki 6 – 35 kuukauden ikäiset lapset
  • sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • varusmiespalvelukseen astuvat nuoret.

Asumispalveluissa käytännössä kaikki ovat oikeutettuja rokotteen saamiseen. Rokotteen vasteen saaminen edellyttää kohtuullista terveydentilaa, esimerkiksi loppuvaiheeseen edenneessä muistisairaudessa immuunivasteen synty on huonoa. Tärkeää on, että henkilökunta rokottaa itsensä.

Rokotuksen antamisesta: Turvallinen lääkehoito, THL Kohta 12.1.

…”Rokotteen saa antaa pistoksena vain lääkäri sekä asianmukaisen koulutuksen saanut muu terveydenhuollon ammattihenkilö lääkärin valvonnassa (Tartuntatautiasetus 786/1986). Lääkärin valvonta ei välttämättä tarkoita konkreettista läsnäoloa rokotushetkellä, mutta lää-käri on vastuussa toimipisteen rokotustoiminnasta sekä siitä, että rokottajalla on asianmukainen koulutus, ammattitaito ja tarvittava välineistö. On tarkoituksenmukaista rajata lääkärin valvonnassa rokottamaan oikeutetut terveydenhuollon ammattihenkilöt terveydenhoitajiin, sairaanhoitajiin ja kätilöihin. Myös sairaanhoitajina laillistetut ensihoitajat voivat toimia rokottajina edellyttäen, että he ovat suorittaneet asianmukaisen koulutuksen.”